A wrap vagy tortilla az aztékok fontos alapétele volt. Eredetileg egy vastag lepény, amit kukoricalisztből készítettek. Manapság már egy palacsintaszerű, jól tekerhető lepényt jelent, ami rengeteg étel, street food alapja.
A tökéletes tortillalap felhasználásának csak a képzeletünk szab határt. Ez a tojáskrémes, avokádós verzió jól csomagolható, igen laktató, így vihetjük magunkkal kirándulásra, strandra, de beletehetjük a gyerekek uzsonnásdobozába is.
Ebből a tésztamennyiségből 6 db wrapot, tortillát süthetünk.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc
hozzávalók a wraphoz
It’s us miklos universal mix liszt 320 g
só 10 g
szárított élesztő 5 g
Auchan étolaj 20 g
langyos víz 200 g
nyújtáshoz rizsliszt igény szerint
hozzávalók a tojáskrémhez
„M-es” méretű Auchan tojás 6 db
Auchan tejföl 2 evőkanál
Auchan mascarpone 2 evőkanál
só ízlés szerint
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
frissen facsart citrom leve 1 teáskanál
lilahagyma 1 db
snidling 1 csokor
Auchan majonéz 2 evőkanál
hozzávalók a tálaláshoz
érett avokádó 2 db
Ízlés szerint saláta ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!