Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Arancini – az olasz strandkaja

A maradék risotto felhasználásához tökéletes megoldás az arancini, ami nevét formájáról és színéről kapta. Úgy néz ki, mint egy narancs. Nincs másról szó, mint zsemlemorzsába forgatott és olajban kisütött rizsgolyókról, melyeket az olaszok előszeretettel fogyasztanak a strandon, de tipikus dél-olasz street foodnak is számít.

1. lépés

A maradék hűtőben tártolt vagy frissen főtt, de kihűlt risottóhoz hozzákeverjük a sáfrányt, a reszelt parmezánt, a kissé felvert tojást, és ha kell, utána ízesítjük.

2. lépés

Kisebb narancsnyi gombócokat formázunk belőle, és minden gombóc közepére egy darab mozzarella sajtot teszünk.

3. lépés

Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.

4. lépés

Amikor minden oldala aranybarnára sült, papírtörlőre szedjük.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

maradék risotto  2 bögre
mozzarellagolyó 10 dkg
sáfrány 1 csipet
tojás 2 db
parmezán 3 dkg
zsemlemorzsa 3 evőkanál
Só, bors 1 kevés
olaj fél liter

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!