Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Ananászos-mangós csiliszósz lazacanyárssal

Ez költemény nem csak arra újabb bizonyíték, hogy a lazac sütve is egy igazán szaftos, ízletes fogás, de arra is, hogy ha a sós és az édes találkozásáról beszélünk, akkor van jóval izgalmasabb dimenzió is a sertéssült-meggyszósz találkozásánál. Ha valami egészen különleges, de mégis viszonylag gyors és egyszerű vacsorával szeretnéd meglepni az otthoniakat egy borongós hétköznap estén, akkor ezt a receptet neked tettük ide.

1. lépés

A mangót és az ananászt meghámozzuk, a gyümölcsök húsát botmixerrel pürésítjük.

2. lépés

Egy lábasba tesszük a cukrot, a gyümölcspépet, az ecetet és a sót. Felforraljuk.

3. lépés

Hozzáadjuk a csilit, a paradicsomot és a finomra aprított fokhagymát. További 5 percig forraljuk, majd alacsonyra vesszük a lángot.

4. lépés

A keményítőt kikeverjük a vízzel és folyamatos kevergetés mellett a lábasba csorgatjuk. Sűrűsödésig főzzük.

5. lépés

Sterilizált üvegbe töltjük, hagyjuk lassan kihűlni és a hűtőben tároljuk.

6. lépés

A páchoz kikeverjük a vajat a lime levével és finomra reszelt héjával, valamint a sóval.

7. lépés

A lazacot falatnyi daraokra vágjuk, nyársra húzzuk. Meglocsoljuk a páclével, és serpenyőben, kevés olívaolajon oldalanként egy-másfél perc alatt kisütjük.

8. lépés

A csiliszósszal kínáljuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

cukor 20 dkg
mangó 15 dkg
ananász 15 dkg
almaecet 1,5 dl
fokhagyma meghámozva és felaprítva Néhány gerezd
chili pehely 1-2 evőkanál
sűrített paradicsom 1 evőkanál
1 csipet
kukoricakeményítő 2 evőkanál
hideg víz 4 evőkanál
lazacfilé 60 dkg
lime 1 db
olívaolaj 2 evőkanál
pálcika a nyársakhoz Néhány
vaj 3 evőkanál olvasztott

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!