Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Amerikai palacsinta gluténmentes zabpehelyből

Ebből az amerikai palacsinta alapreceptből pillanatok alatt készíthetünk tápláló reggelit vagy akár gyors desszertet. A palacsinta tésztájába reszelhetünk almát, vághatunk bele vékony banánszeleteket, ezzel tehetjük igazán változatossá. Maga a palacsinta darált zabpehelyből, vagyis zabpehelylisztből készül. Zabpehelylisztet vásárolhatunk készen is, de tapasztalataim szerint gluténmentes zabpelyhet könnyebben találunk a boltok polcain. Nagyon figyeljünk arra, hogy a zab, amit használunk a palacsinta készítéséhez, garantáltan gluténmentes legyen. Az Auchan áruházaiban többféle gluténmentes zabpehely közül válogathatunk az egészséges sziget részlegen. Aki a glutén mellett tejmentes diétát is tart, nyugodtan készítse tejmentes margarinnal és növényi tejitallal a palacsintát.

1. lépés

A zabpelyhet kávédarálóval vagy késes aprító segítségével daráljuk lisztállagúra.

2. lépés

A megolvasztott vajat lazán verjük fel a tojással. 

3. lépés

Minden hozzávalót mérjünk a tojásos, vajas keverékhez, és keverjük simára.

4. lépés

A palacsintasütőt forrósítsuk fel, töröljük át olajjal, és süssünk a tésztából apró korongokat. A palacsinta akkor jó, ha mindkét oldalát aranybarnára sütöttük. 

5. lépés

Tálaljuk ízlés szerint juharsziruppal, darált mandulával és a kedvenc lekvárunkkal. 
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 15-20 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

gluténmentes zabpehely / zabpehelyliszt 100 g
„M”-es méretű tojás 1 db
vaj / margarin 30 g
gluténmentes sütőpor 3 g
vaníliás cukor 7 g
tej / növényi tejital 120 g
ízlés szerint juharszirup
darált mandula
szamócalekvár

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!