Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Amerikai keksz glutén- és tejmentesen

Ezt a kekszet azért szeretem igazán, mert nem kell gyúrni, nyújtani, szaggatni. A bekevert tésztából egész egyszerűen apró gombócokat formázok és így sütöm készre. Sütés közben egy picit veszítenek a gömbölyded formájukból, kicsit terülnek, így ne fektessük őket szorosan egymás mellé. Ha esetleg mégis összetapadnak sütés közben, mire kihűlnek szépen szét tudjuk őket választani. A kekszet fém dobozban hetekig eltarthatjuk.

1. lépés

A margarint a cukorral keverjük habosra, keverés közben egyesével adjuk hozzá a tojásokat.

2. lépés

Mérjük rá a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, sót és keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá az aprított mandulát és a csokoládét.

3. lépés

Nagyon ragacsos masszát kapunk, ezért érdemes gumikesztyűs, vagy nedves kézzel dolgozni tovább. Formázzunk dió nagyságú, rusztikus golyókat és tegyük ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

Schär bread mix liszt 300 g
Auchan margarin 150 g
„M-es” méretű Auchan tojás 2 db
Auchan nádcukor 150 g
szódabikarbóna 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
Auchan aprított mandula 30 g
glutén- és tejmentes csokicsepp 60 g
1 nagy csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!