Ez a pihepuha kuglóf némi áfonyával, citrommal garantált sikert fog aratni. Napokig puha marad, így vihetjük magunkkal uzsonnára vagy akár egy kirándulásra is.
1. lépés
A vajat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
2. lépés
A tojásokat keverés közben egyesével adjuk hozzá, várjuk meg, míg minden tojás után újra habos lesz a massza, majd tegyük bele a citrom levét és a reszelt héját, végül a lisztet.
3. lépés
A kuglófformát nagyon alaposan kenjük ki vajjal, hintsük meg rizsliszttel.
4. lépés
Az áfonyát óvatos mozdulatokkal forgassuk a tésztába.
5. lépés
Öntsük a formába és 170 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 60 percet. Mindig végezzünk tűpróbát!
6. lépés
A kihűlt kuglóf tetejét szórjuk meg porcukorral.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa