Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Áfonyás kuglóf gluténmentesen

Ez a pihepuha kuglóf némi áfonyával, citrommal garantált sikert fog aratni. Napokig puha marad, így vihetjük magunkkal uzsonnára vagy akár egy kirándulásra is.

1. lépés

A vajat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.

2. lépés

A tojásokat keverés közben egyesével adjuk hozzá, várjuk meg, míg minden tojás után újra habos lesz a massza, majd tegyük bele a citrom levét és a reszelt héját, végül a lisztet.

3. lépés

A kuglófformát nagyon alaposan kenjük ki vajjal, hintsük meg rizsliszttel.

4. lépés

Az áfonyát óvatos mozdulatokkal forgassuk a tésztába.

5. lépés

Öntsük a formába és 170 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 60 percet. Mindig végezzünk tűpróbát!

6. lépés

A kihűlt kuglóf tetejét szórjuk meg porcukorral.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 80 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

Auchan vaj 200 g
cukor 250 g
"M-es" méretű Auchan tojás 4 db
vaníliás cukor 12 g
sütőpor 12 g
Auchan bio rizsliszt 250 g
citrom 1 db
friss áfonya 150 g

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!