Egy igazi klasszikus desszert a madártej. Gyerekkoromban a nagymamám sokszor várt minket ezzel a finomsággal. Mindig csodálattal néztem, ahogy a tojásfehérjehabot főzte a tejben és hihetetlen módon mindegyik hab ugyanolyan tökéletes puffancs lett. Sok évvel később nekem rendszeresen gyűlt meg a bajom a habfőzéssel, ezért nagyon örülök, hogy mikrohullámú sütőben játszi könnyedséggel lesz pont olyan, mint annak idején a mamámé volt. Aki kipróbálja ezt a mikrós módszert, nagyon figyeljen, hogy ne főzze túl a habot, mert ehetetlen, rugalmas állagú „gyurma” lesz belőle.
A madártejet szuper jól fel lehet dobni egy frissen készített áfonyadzsemmel is!
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 45 perc
Elkészítési idő: 15 perc
hozzávalók a madártejhez
"M-es" méretű Auchan tojás 6 db
cukor 4 evőkanál
vaníliás cukor 12 g
Auchan laktózmentes tej 1 l
só 1 csipet
cukor a tojáshabhoz 2 evőkanál
hozzávalók az áfonya dzsemhez
áfonya 200 g
cukor 2 evőkanál
zselatin 2 teáskanál
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!