Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



A Mama tepsis-káposztás krumplija

Egyszerű, de nagyszerű! Bár gyermekkori emlékeinkben nem feltétlen így él. Igaz, azt a változatot nem a Mama, de nem is Feri főzte. Ezt viszont igen! Ünnepnapon tarjával, hétköznap üresen, maximum egy kevés kolbásszal készítsd! Mindenhogy imádni fogjátok!

1. lépés

A káposztát alaposan mosd át, vágd kisebb darabokra, mert a hosszú szálakkal kezelhetetlen.

2. lépés

A zsíron dinszteld meg a hagymakarikákat, adj hozzá egy kevés köménymagot és két babérlevelet, majd mehet hozzá a lecsepegtetett káposzta. Ezzel párold 15 percet.

3. lépés

Közben pucold meg és karikázd fel a krumplit és a kolbászt is.

4. lépés

. Ha a párolással végeztél, mehet az egész egy tepsibe, lefedve 200 fokon 40 perc alatt kész is.

5. lépés

Tejföllel tálald!
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

savanyú káposzta 500 gr
burgonya 1 kg
fej vöröshagyma 2 közepes
köménymag Egy kevés
babérlevél néhány
zsír 1 evőkanál
vékony füstöltkolbász, vagy lángoltkolbász 300 gr
sűrű tejföl 3 dl

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!