Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



A Mama darabolt almása

Még karanténban is szükség van néha egy egyszerű, kényeztető édességre. Illetve ott van rá igazán szükség. Ez egy lusta almáspite, ugyanis nem kell reszelni az almát, felezni és nyújtani a tésztát, szóval egy csomó macerát megúszol, cserébe isteni a végeredmény. Igen, lehet hozzá vaníliafagyit enni. Én kókuszvirág cukrot használtam, azért lett ilyen barnás. Természetesen sima cukorral is működik

1. lépés

Fűtsd fel a sütőt 180 fokra.

2. lépés

Pucold meg az almákat, vágd ki a magházát és darabold fel őket.

3. lépés

Válaszd szét a tojásokat és a sárgáját keverd ki a cukorral és a felolvasztott, de már nem meleg margarinnal. Tedd bele a sütőport, vaníliás cukrot és a fahéjat is. Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan forgasd bele a lisztet és a cukros sárgáját is.

4. lépés

Kend ki a tepsit margarinnal és szépen lisztezd körbe. Szórd bele az almát, hogy mindenütt egyenletes legyen, majd jöhet rá a tészta. Simítsd el és néhányszor csapkodd az asztalhoz. Szórd meg a darabolt dióval, majd 40 perc alatt süsd meg.

5. lépés

Tippek:

6. lépés

Tálald megszórva porcukorral és vaníliafagyival

7. lépés

Igen, add oda a srácoknak a keverőedényben maradt tésztát, ér nyalakodni!
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 20 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

cukor 250 g
tojás 6 db
margarin 150 g
liszt 150 g
alma (a videóban 6 db van, de elég 4 db) 4 db
sütőpor fél csomag
vaníliás cukor 1 csomag
dió kicsit összetörve 1 nagy marék
őrölt fahéj 1 kávéskanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!