Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



A legjobb paradicsomleves

De tényleg. A bazsalikom és az oregano olyan csodát tesz, hogy ez lesz az új kedvencetek. Ráadásul nagyon egyszerű, gyors és mivel a konzervparadicsomokat olyan paradicsomból csinálják, amit nyári, természetes érlelésűből készítenek, ezért mindig finom is.

1. lépés

Dinszteld meg a hagymát egy kevés sóval – így gyorsabb a folyamat - félidőnél add hozzá a cukrot. Jöhet hozzá a fokhagyma, ezzel is kavargasd kb 2 percig.

2. lépés

Öntsd hozzá a paradicsomot és az alaplevet, majd jöhetnek a fűszerek. Oregano, bors és a friss bazsalikom.

3. lépés

Turmixold össze alaposan és lassú lángon főzd 10 percig.

4. lépés

Közben készítsd el a chipset. Reszeld le a parmezánt, forrósíts fel egy serpenyőt és szórd kis kupacokba a sajtot. Nem kell alá semmi. Várj, míg felolvad a parmezán, majd egy lapos szedővel vedd ki sütőpapírra a korongokat.

5. lépés

Szórd meg a korongokkal a levest és tálald azonnal.

6. lépés

Tippek:

7. lépés

Ha marad belőle, akkor másnap főzz fel benne egy közepes sűrített paradicsom konzervet, főzz ki tésztát, reszelj rá friss parmezánt, a srácok imádják!

8. lépés

Nyáron, amikor van napérlelte hazai paradicsom, készítsd el úgy, hogy a paradicsomokat kb 20 perc alatt megsütöd 180 fokon a sütőben. A többi meló ugyanaz, az íze pedig még karakteresebb, finomabb lesz.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

hámozott paradicsomkonzerv 800 g
vöröshagyma tisztítva, aprítva 1 fej
fokhagyma tisztítva, aprítva 3 gerezd
barna cukor 1 evőkanál
oregánó 1 kávéskanál
zöldségalaplé ½ l
parmezán 1 szép darab
friss bazsalikom 1 nagy csokor
olívaolaj egy kevés
egy csipet
Bors egy csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!