Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Mi jut eszedbe, ha végig nézel az Auchan hatalmas friss és minőségi húsválasztékán? Nekünk az, hogy gyönyörűek! Ami annak köszönhető, hogy a hús pultjainkba és az önkiszolgáló polcainkra heti hat napban érkezik friss hús. Vásárlóink csak olyan húsokkal találkozhatnak, amik megfelelnek az Auchan hús sztenderdnek, vagyis azoknak a szigorú és rendszeresen ellenőrzött termékkövetelményeknek, amik garantálják, hogy sajátmárkás húsaink mindig kiváló minőségben érkezzenek meg beszállítóinktól.

Ismerkedj meg bővebben friss hús kínálatunkkal és henteseinkkel!

Töltsd fel receptedet és nyerj vele!

Ismerd meg mit sütött ki Rákóczi Feri friss hús kínálatunkból!

Bárányborda korona tabbouleh salátával

Az áruházainkban kapható háztái sertéshúsok mellett bárány húsaink között is megtalálod a szintén háztáji programunkban résztvevő gazdáinktól érkező tételeket. Ezeknek a kiváló minőségű húsoknak rendkívül szigorú élelmiszerbiztonsági előírásoknak kell megfelelniük. Ennek egyik alappillére a takarmányozás. A sajáttermesztésű, 80%-ban kizárólag gabona alapú takarmány, amikkel ezeket a jószágokat etetik garantáltan GMO és hozamfokozó mentesek. Ezért lesz ezeknek a bárányoknak kiváló minőségű, intenzív íz világú és ízletes a húsa, aminél ideálisabbat sütéshez-főzéshez nehezen fogsz találni.

A háztáji és ipari tenyésztésből származó bárányhúsok mellett önkiszolgáló polcainkon ugyanúgy megtalálod a háztáji és ipari birkahúst is, mert azzal mi is tisztában vagyunk, hogy egy jó, szaftos, zamatos báránybordával csak egy igazán ízletes birka pörkölt kelhet versenyre.

Ez minden bizonnyal a leglátványosabb fogás, amit a vacsoraasztalra letehetsz: egy gyönyörű bárányborda korona formában megsütve, egy igazi libanoni petrezselymes csodakörettel, a tabbouleh-val (ejtsd: tábulé). Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, viszont szemet gyönyörködtető és nagyon finom!


Marhasteak, zöldbors mártással és rozmaringos sültkrumplival

Őfelsége, a marhahús. És nem kell ahhoz steak imádónak lenni, hogy értsük, miért az elnevezés. Hazánkban, az Uniós átlag alatt fogyasztunk ebből a nemes húsból, pedig Magyarországon egyre több kiváló és különleges marhahúst lehet kapni.

Ha betérsz az Auchanba, akkor például csak az önkiszolgáló pultjainkban 24 féle referenciatermékkel találkozhatsz. Köztük olyan különlegességekkel, mint az egyre népszerűbbé váló magyar angusz marha termékek, de említhetnénk akár velős húsainkat, vagy akár a vákuumos sous vide lábszárunkat is.

Ha ezekből választasz, nem nagyon tudsz mellé lőni, mint ahogy akkor sem, a húspultban található, henteseink keze által gondosan feldolgozott marhahúsainkból viszed haza az ebédnek vagy vacsorának valót.

Feri ezen a héten Marci hentesünkkel karöltve nem kisebb fába várgta a fejszéjét, mint hogy elkészítse ezt a királyi fogást.

Feri jótanácsai steak sütéshez: a legfontosabb, hogy csak jó minőségű, zsírral szépen átszőtt húsból készíts steak-et! Lehet a drágább bélszín vagy egy gyönyörű hátszín is, amit fél-egy centis zsírréteg övez. Ezt ne vágd le, sütés közben védi a kiszáradástól! Legalább 1.5-2 centis szeleteket vágassunk a hentessel, és minimum e...


Sajtszószos pulykamell lángoson tálalva

Tudtad, hogy az amerikaiak mellett mi, magyarok is a világ élvonalába tartozunk, ha pulykahús fogyasztásáról van szó? Fejenként átlagosan 5,8-5,9 kilogrammot eszünk évente. Nem véletlen tehát, hogy nálunk is a pulyka húsból van az egyik legszélesebb kínálat, legyen szó a húspultról, vagy akár az önkiszolgáló polcokról.

Van egész pulyka, baby pulyka, mell, szárny, nyak, comb, máj, zúza; tényleg, felsorolni is nehéz, főleg egy szuszra. A hétvégi leveshez pedig nálunk nem kell részenként összeválogatnod a húsokat. Csak keresd a pulyka levestálat, és már rotyoghat is a vasárnapi húsleves.

Feri és Laci ezen a héten két klasszikus kombinációjával művel gasztronómia csodát. 

Nem egy hagyományos feltét, de annál finomabb és különlegesebb. Ezt a fajta lángost biztos nem veszed meg a strandos kifőzdében. Tehát vigyázz! Mert, ha egyszer leteszed az asztalra egy baráti összejövetelen, onnantól kezdve mindig te leszel majd a kaja felelős. Csak ennek tudatában állj neki a főzésnek!


Saltimbocca (borjú sonkával-zsályával) rukkolás-parmezános krumplipürével

A borjúhús azért olyan puha és zsenge, mert a fiatal állatok izmai még nem fejlődtek ki teljesen és lágyak a kötőszövetek sok fehérjét, ám a marhahúshoz viszonyítva jóval kevesebb zsírt tartalmaz, ezért a táplálkozási szakemberek kifejezetten ajánlják a fogyasztását. Kellemes ízű és illatú hús, nagy víz-, fehérje-, és B-vitamin tartalommal. A már említett lágy kötőszöveteknek köszönhetően nincs szüksége hosszú főzési időre, a borjú számos részét pedig hirtelen kisütve is elkészítheted. Például azokat is, amiket nálunk megtalálsz az önkiszolgálópultokban. Védőgázas, vákuumos és tálcás formában keresd őket, legyen az apróhús, comb, darált hús vagy akár csont nélküli borjúlábszár.

Egy tipikus mediterrán kaja, a jelentése: ugorj a számba. Ugorjon csak, nem fogunk ellenállni, ugyanis ez az étel fantasztikusan finom. Salátával, párolt zöldséggel is készítheted, de Feri rukkolás-parmezános krumplipüréjével igazán mennyei. Nagyon egyszerű és gyors fogás – a lelke a fűszer, csak friss zsályával érdemes nekifogni!


Tonkatsu, vagyis japán rántott karaj mártogatóssal

A baromfi mellett a magyar slágerhús a sertés. Így hát azzal a jó hírrel szolgálhatunk e húsfajta rajongóinak, hogy az áruházainkban minden létező formáját áruljuk.

Ami viszont ennél is csodálatosabb, hogy kiemelt figyelmet szentelünk háztáji programban nevelt sertéshúsok értékesítésére. A programban résztvevő több mint 70 gazda kiváló minőségű, szigorúan háztáji tartási körülmények között nevelt sertésekből készült termékei egytől-egyig visszakövethetőek. Ami azt jelenti, hogy te pontosan tudni fogod, hogy az aznap esti vacsorád fénypontja például Lőrinc gazda birtokáról származik.

Háztáji húsainkat - ugyanúgy, ahogy az ipari előállításból származókat - a húspultban és az önkiszolgáló polcokon is megtalálod. Sőt önkiszolgáló pultjainkon még garantáltan GMO mentes Pick termékeket is találsz. És hogy mit jelent az? Azt, hogy nálunk minden létező sertéshúst megtalálsz. Védőgázas tálcás, változó súlyú, vákuumos csomagolású kiszereléseket darált, kockázott, egész darab vagy szeletelt formában pont úgy, mint a húspultban 15 féle tőkehús formájában. Heteseink pedig mindig szolgálnak, egy-két szakmai jótanáccsal vagy izgalmas tippel, amit nem csak megkérdezni, de megfogadni is érdemes.

Feri és hentesünk Zoltán, ezen a héten egy szaftos setéskarajból készít el nekünk egy nem mindennapi rántott húst.

Egy jó rántotthús minden családi ebéd alapja. De hogyan tehetnénk még izgalmasabbá ezt a klasszikust? Rákóczi Feri ebben is a segítségetekre siet, hiszen az alábbi receptben egy nagyon egyszerű csavarral varázsolja különlegessé a rántott karajt: zsemle- helyett panko morzsa és egy nagyszerű mártogatós, és máris valami egészen új é...


BBQ csirkeszárnyak amerikai káposztasalátával

Egész csirke, szárny, comb, mellhús, belsőségek vagy filézett csirkehús: bármi is legyen a kedvenced, áruházaink széleskörű húsválasztékában biztosan megtalálod a neked valót. Szakavatott henteseink keze által gondosan feldolgozott, friss és minőségi csirkehúsainkat húspultjainkból kimérve, vagy hűtőpolcainkról levéve védőgázas csomagolásban is hazaviheted. Te döntöd el, hogy számodra hogyan kényelmesebb. Nálunk nem azt találod, ami éppen van, hanem amiből éppen főzni szeretnél. Legyen az kukoricán nevelt, vagy akár tanyasi csirke. Mindig frissen, mindig kiváló minőségben.

Nézd meg hogyan készít Rákóczi Feri, Robival az Auchan hentesével karöltve egy ínycsiklandozó BBQ csirkeszárnyat friss csirkehús kínálatunkból!

Egy igazi titkos favorit Feri recepttárjából, amit csak a ti kedvetekért most közkinccsé tesz. A káposztasalival együtt ennél amerikaibb fogást le sem rakhatnál az asztalra. Kell hozzá kóla, de ha tudod, hogy menet közben meginnád, akkor duplán vegyél belőle, mert az adja a BBQ szósz lelkét és igazi aro...


Rosé kacsamell karamellizált gyümölcsökkel, zellerpürével

Tudtad, hogy Magyarország világelső az egy főre jutó kacsahús-fogyasztásban. Bizony. A libahúsok és a libamáj helyett az elmúlt években rákaptunk a kacsahúsra és a kacsából készült termékekre. És ami még meglepőbb, nem kifejezetten csak azért, mert a kacsa olcsóbb és könnyebb elkészíteni, de sokak szerint ízletesebb is.  Áruházainkban, bármelyik része is legyen a kedvenced a kacsának, azt biztosan megtalálod. Az egész pecsenyekacsától kezdve, - a csirkéhez hasonlóan - mellfilé, combja, szárnya, nyaka, de még a csontos részei és a belsőségek is ott sorakoznak a húspultban és/vagy az önkiszolgáló polcokon előre csomagolva. Hízott kacsát testhájjal és bőhájjal is árulunk, és aki szereti a jó házi tepertőt, annak kötelező is! És van itt még valami, amiről muszáj szót ejtenünk, mert prémium és mert imádni fogod: a lassú gőzfürdőben készített húsok igazi rajongói egy jó kis szuvidáláshoz nálunk még az előre vákuumozott (sous vide) kacsarészéket is megtalálják. Mennyei, nem igaz?

Feri ezen a héten Ricsivel állt össze, hogy kisüssön valami ellenállhatatlant friss kacsahús választékunkból. Nézd meg hogyan készül el ez az egyszerű és gyors recept!

Ha van valami, ami képes feldobni a szürke téli estéket, az egy igazán jó kaja! Feri rosé kacsamell receptje mindent tartalmaz, ami képes felmelegíteni az átfagyott testet és lelket: kívül ropogós, belül puha husi, selymes zellerkém és isteni, ízes gyümölcsök. A recept itt van, a...


Recept ajánlatok