Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Háztáji sertéshús program

A több mint 70 Karcag környéki gazdával létrejött program célja, hogy a hagyományos sertéstartási tapasztalatot ötvözve a szigorú élelmiszerbiztonsági előírásokkal, kiváló minőségű háztáji sertést neveljenek, a gazdáktól egészen az asztalig nyomon követve.

A program megalakulása óta folyamatosan bővül, további tenyésztők bevonásával.

Garantált nyomon követés = garantáltan kiváló minőség!


A programban kizárólag olyan gazdák vesznek részt, akik sertéseiket háztáji tartási körülmények között nevelik, kifutóban, nagy mozgástérrel.

Az állatok tartásánál különösen nagy figyelem irányul a takarmányozásra, a sertéstartó gazdák többsége a takarmány jelentős részét maga állítja elő. Követelmény, hogy a 80%-ban kizárólag gabona alapú takarmány nem tartalmazhat semmilyen géntechnológiával módosított összetevőt, hozamfokozót. A kiválasztott, meghatározott fajtájú malacokat a gazdák közel 1 éves korukig nevelik, a 140-180 kg-os súly eléréséig. A tartási körülményeket több alkalommal ellenőrizzük, és folyamatosan nyomon követjük az Auchan részéről.

A háztáji programban nevelkedett sertések izomzata a nagyobb mozgástér révén fejlettebb, húsminősége kiváló, intenzív ízvilágú, ízletes, sütés-főzésre ideális.

A szigorúan ellenőrzött tartási és takarmányozási feltételek révén pedig egészségesebb termékek kerülnek a polcokra és a család ebédlőasztalára.

HÁZTÁJI SERTÉSHÚS HETI BESZÁLLÍTÓINK