Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

A programról

Kiegyensúlyozott táplálkozás egyszerűen

Az élet kék programban kiválasztottuk azokat a termékeket, amelyeknél az összetevők minősége és tápértéke egyaránt ideális. Így az Ön dolga is könnyebb, hiszen a válogatott kék termékek segítségével egészségesebbé teheti táplálkozását.

Tudjon meg többet a programról az alábbi videóból!

Mivel a táplálkozásunk kihat a teljes életünkre, a tettek mezejére léptünk, és elindítottuk Az élet kék programot. Az élet kék logó azokat a termékeket jelöli, amelyek összetevői a legmegfelelőbb tápértéket kínálják, alig tartalmaznak adalékanyagokat, és mentesek a kétes eredetű összetevőktől.

Tölcsér elvet követő válogatási folyamat

Külsős és belsős szakértők segítségével összevetettük a termékek csomagolásán szereplő információkat, és kiválasztottuk azokat az élelmiszereket, amelyekben nincs sem pálmaolaj, sem egyéb vitatott összetevő.

Ezen a szűrőn csak azok a termékek juthattak tovább, melyek egyaránt tartalmazzák a szervezet számára fontos tápanyagokat (fehérjék, rostok, vitaminok és ásványi anyagok) és a mértékkel fogyasztandó összetevőket (egyszerű cukrok, telített zsírok és só).

Milyen kritériumok alapján válogatunk?

Fontos az élelmiszerek tápértéke.
Odafigyelünk a fehérje-, lipid-, szénhidrát-, zsír-, só- és cukortartalomra.
Figyeljük az ásványi anyag és vitamin tartalmat is.
Kizárunk bizonyos összetevőket.
Például: pálmaolaj, transzzsírsav, néhány színező és tartósítószer.
Kiemelten kezeljük a termékeket, amelyek: különösen jó tápértékkel rendelkeznek.

Ismerjen meg néhány példát arra, hogy mely kritériumok alapján válogattuk be az egyes termékeket Az élet kék programba:

Melyek azok a kritériumok, amelyeket figyelembe véve választottuk ki Az élet kék válogatásba bekerülő ásványvizeket?

 • Szénsavas vizek: nem kizáró tényező a szénsav, nincs negatív élettani hatása
 • Minden ásványi anyagnak megvan a megfelelő élettani hatása, emiatt nem kizárható
 • Mivel Magyarországon így is átlagosan több sót fogyasztunk amint amennyi a feltétlen szükséges napi bevitel (gyakran ennek többszörösét is), ezért érdemes odafigyelni a bevitt víz NA tartalmára.
 • Rendszeres fogyasztásra szánt ásványvizek kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy a termék minél kisebb – 20 mg/l alatti – nátriumtartalmú legyen.

Melyek azok a kritériumok, amelyeket figyelembe véve választottuk ki Az élet kék válogatásba bekerülő sajtokat?

 • Zsírtartalom a szárazanyagban kevesebb mint 45 m/m (45 tömeg % alatt)
 • Csak természetes összetevőket tartalmaz (nem tartalmaz mesterséges tartósítószert és mesterséges aromákat)
 • Sótartalom 3% alatt

Melyek azok a kritériumok, amelyeket figyelembe véve választottuk ki Az élet kék válogatásba bekerülő frissel préselt és 100%-os gyümölcsleveket?


 • Gyümölcstartalom: 100%
 • Energiatartalom: 40-55 kcal/100 ml
 • Szénhidrát tartalom: 9-12g/100 ml
 • Legyen gazdag rostokban, vitaminokban.

FONTOS A NAPI BEVITT MENNYISÉG FIGYELEMBE VÉTELE: 200 ML/NAP

Középpontba helyezett fogyasztók

Az élet kék termékek megkönnyítik a vásárlók dolgát a mindennapokban, és segítenek megtalálni azokat az élelmiszereket, amik egyszerre egészségesek és táplálóak. A válogatásunkat ráadásul félévente frissítjük a termékkínálat változásai és a legfrissebb tanulmányok függvényében.

Gyakran ismételt kérdések

Nem feltétlenül. Az élet kék termékek program elve az élelmiszereknél elsősorban az összetevőkre és a tápértékre vonatkozik, Az élet kék program chartájának megfelelően.

Jelenleg nem tartozhatnak a válogatásba a diabetikus termékek, valamint a gyakran különleges táplálkozási igényeket kielégítő egyes ásványvizek. A sztenderd termékeknél magasabb elvárásokat támasztó bébiételek, a szeszesitalok, az üdítőitalok és az édességek felmérésére a későbbiekben kerül sor.

Nem feltétlenül. Az élet kék program elve az élelmiszereknél elsősorban az összetevőkre és a tápértékre vonatkozik, Az élet kék program chartájának megfelelően.

Nem! Az élet kék termékek összeállítása a termékek összetevői és tápértéke, a termékek csomagolásán szereplő adatok alapján történik. A beszállítókkal semmilyen formában nem konzultálunk és nem működünk együtt a válogatás során.

Az élet kék program termékeinek kiválasztása objektív szempontok szerint, a szakértői kollégium által jóváhagyott kritériumrendszer alapján történik, Az élet kék program charta szellemében.

Az élet kék válogatásban egy adott szükséglet kielégítését szolgáló termék azonos lesz minden boltformátum esetében.

Az élet kék logó odaítélési eljárása a termékcsomagoláson feltüntetett, tehát bárki számára elérhető objektív információkon alapul. A meghatározott szempontokat független szakértői kollégium “hagyja jóvá”. Az ízvilág, a textúra, az illat stb. nem képezi a válogatási szempontok részét. A kiválasztott termékek körét tehát tárgyilagosan, kizárólag összetevőik és tápértékük alapján határozzák meg.